Popis neradnih dana, blagdana i fonda sati u 2023. godini

Mjesečni fond radnih sati označava mjesečni zbroj sati po kojem se obračunava plaća. Najčešće se radi o zbroju dana u mjesecu bez subota i nedjelja...

21.03.2023 Opširnije

Pregled promjena koje donosi uvođenje eura: financijsko i porezno izvještavanje

Početak 2023. godine obilježio je ulazak Republike Hrvatske u eurozonu te je službena valuta postala euro. Došlo je do brojnih promjena vezanih uz gospodarstvo,...

13.03.2023 Opširnije

Interna revizija

Unutarnja, odnosno interna revizija ne podrazumijeva samo nadzor, već je važan čimbenik u razvoju poduzeća kao i u povećanju njegove vrijednosti. Mnoge tvrtke, kako bi smanjile troškove i povećale učinkovitost, svoje interne revizije (djelomično ili u potpunosti) povjeravaju trećim osoba odnosno revizorskim kućama.

U slučaju takvog outsourcinga, naši klijenti mogu imati korist od našeg opsežnog i stručnog znanja u području pristupa revizije orijentiranog na balansiranje, procjene i rizike. Naši stručnjaci analiziraju postojeći sustav upravljanja rizicima i po potrebi daju prijedloge za njegova poboljšanja.

Ukoliko funkcija interne revizije ostane unutra društva ili se mora uspostaviti tada je potrebno osigurati da ona funkcionira učinkovito i u skladu sa svim standardima interne revizije. U tom slučaju možete računati na našu stručnu i pouzdanu ocjenu provedene interne revizije ili možemo provesti učinkovitu reviziju.

Povratak na početnu

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite u toku s najnovijim vijestima iz područja računovodstva, revizije, poreza i financija.

Kontakt

  • Tel: + 385 49 373 703, 704
  • Fax: + 385 49 373 723
  • Mob: +385 99 592 6646
  • Kontakt osoba: Domagoj Hladika
  • E-mail: office@savjetovanje.hr