Pravila za preračunavanje temeljnog kapitala prilikom uvođenja eura

Tema vezana uz uvođenje eura kao službene valute sve je aktualnija. Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku propisuje sva pravila. Zakon donosi...

29.11.2022 Opširnije

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu

Uvođenje eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku osim brojnih promjena donosi i potrebu za prilagodbom zakonodavnog okvira o čemu smo već pisali. Dolazak eura...

17.11.2022 Opširnije

Interna revizija

Unutarnja, odnosno interna revizija ne podrazumijeva samo nadzor, već je važan čimbenik u razvoju poduzeća kao i u povećanju njegove vrijednosti. Mnoge tvrtke, kako bi smanjile troškove i povećale učinkovitost, svoje interne revizije (djelomično ili u potpunosti) povjeravaju trećim osoba odnosno revizorskim kućama.

U slučaju takvog outsourcinga, naši klijenti mogu imati korist od našeg opsežnog i stručnog znanja u području pristupa revizije orijentiranog na balansiranje, procjene i rizike. Naši stručnjaci analiziraju postojeći sustav upravljanja rizicima i po potrebi daju prijedloge za njegova poboljšanja.

Ukoliko funkcija interne revizije ostane unutra društva ili se mora uspostaviti tada je potrebno osigurati da ona funkcionira učinkovito i u skladu sa svim standardima interne revizije. U tom slučaju možete računati na našu stručnu i pouzdanu ocjenu provedene interne revizije ili možemo provesti učinkovitu reviziju.

Povratak na početnu

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite u toku s najnovijim vijestima iz područja računovodstva, revizije, poreza i financija.

Kontakt

  • Tel: + 385 49 373 703, 704
  • Fax: + 385 49 373 723
  • Mob: +385 99 592 6646
  • Kontakt osoba: Domagoj Hladika
  • E-mail: office@savjetovanje.hr