Pravila za preračunavanje temeljnog kapitala prilikom uvođenja eura

Tema vezana uz uvođenje eura kao službene valute sve je aktualnija. Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku propisuje sva pravila. Zakon donosi...

29.11.2022 Opširnije

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu

Uvođenje eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku osim brojnih promjena donosi i potrebu za prilagodbom zakonodavnog okvira o čemu smo već pisali. Dolazak eura...

17.11.2022 Opširnije

Due diligence

Zajedničko obilježje suvremenog gospodarstva je organizacijska struktura koja često prolazi kroz značajne promjene. Kada se odlučuje o kupnji ili prodaji, provodi se natječaj za predmete stjecanja. Posljedično, nužna due diligence mora se provoditi pod velikim pritiskom i fokusiranjem na određena područja. Sustavna koncentracija na relevantne čimbenike koji određuju vrijednost, optimizira koristi dubinske analize za korisnika.

Našim klijentima pružamo cjelovitu podršku u planiranju i provedbi due diligencea realno procjenjujući rizike i prilike. Ovisno o konkretnom slučaju, analiza može uključivati npr. stanje imovine i financijske rezultate, novčani tok, tržišnu poziciju, porezne rizike i stanje osoblja.

Naši klijenti imaju čvrste temelje za donošenje odluka. Odluke je važno temeljiti na pouzdanim modelima procjene, statistikama i analizama osjetljivosti koje omogućuju razmatranje rizika. Osim toga, na temelju stimulacije pomažemo pri dodatnom prikazivanju utjecaja transakcija na bilancu poduzeća.

Povratak na početnu

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite u toku s najnovijim vijestima iz područja računovodstva, revizije, poreza i financija.

Kontakt

  • Tel: + 385 49 373 703, 704
  • Fax: + 385 49 373 723
  • Mob: +385 99 592 6646
  • Kontakt osoba: Domagoj Hladika
  • E-mail: office@savjetovanje.hr